Airco’s bij SKB

Met een airconditioning in huis heeft u het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. En moderne airco’s zijn niet alleen betaalbaarder, maar verbruiken ook veel minder energie. SKB Klusbedrijf is specialist op het gebied van airconditioning en heeft een ruim assortiment airco’s uit voorraad leverbaar.

 • Verkoelt in de zomer

 • Verwarmt in de winter

 • Zorgt voor gezonde en frisse lucht

 • Altijd met garantie

 • Snelle levering indien voorradig

De zomers worden ook in Nederland elk jaar warmer en warmer. Daarom kiezen steeds meer mensen voor airconditioning. Alleen in de slaapkamer op de bovenverdieping, de hele woning of uw kantoor. Met het installeren van een airco wordt het leefklimaat in uw woning of kantoor een stuk aangenamer.

U kunt airconditioning niet alleen gebruiken om voor een koele ruimte te zorgen. Een airco biedt ook uitkomst wanneer u de luchtvochtigheid wilt aanpassen of de lucht wilt zuiveren.

Naast aangename koeling in de zomer kan een single split of multi split airco heel efficiënt verwarmen in de winter. Dit komt omdat deze airco’s zijn ontwikkeld op basis van de warmtepomp. Met efficiënt elektrisch verwarmen of bij-verwarmen van uw ruimte bespaart u veel gas of stadsverwarming. Het snel verwarmen is goedkoper en duurzamer met een dergelijk aircosysteem dan op gas. Gas is immers verantwoordelijk voor het grootste deel van uw energierekening. Als u de benodigde elektriciteit ook nog zelf opwekt door middel van zonnepanelen is dit de duurzaamste en goedkoopste manier van het verwarmen van uw woning.

www.skb-klusbedrijf.nl

 

 

 

Een airco kopen: waar moet ik op letten?

Een airco geeft meer wooncomfort, doordat het apparaat zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een airco? Wij hebben een aantal punten op een rij gezet:

Airconditioning: Mobiele- of split unit

U kunt kiezen uit een mobiel of vaste split unit. Een mobiele airco is eenvoudig te verplaatsen, waardoor u verschillende ruimtes kunt verkoelen. Deze variant is vaak ook goedkoper, maar heeft ook minder koelcapaciteit, maakt meer lawaai en is storing gevoeliger. Een vaste airco is een split-unit airco. Deze bestaat uit een binnen- en buitenunit, en wordt op één plek geplaatst. U kunt de airco dus niet verplaatsen. Wel heeft dit systeem meer koelcapaciteit, waardoor de kamer sneller verkoeld wordt. Daarnaast is dit type airco zuiniger en stiller. Vanzelfsprekend moet u voor dit type airco wel de mogelijkheid hebben om een buitenunit te plaatsen. Voor thuis

Over het algemeen zijn er 2 hoofdgroepen in airconditioning te onderscheiden, namelijk mobiele en vaste (split) airconditioners. Binnen deze groepen zijn er in totaal 6 types/modellen. Voor thuis kun je zowel mobiele als vaste split airco's aanschaffen. Wil je niet rommelen met een afvoerslang uit het raam hangen, dan kun je het beste kiezen voor een aircooler of een ventilator. Beide apparaten zijn erg goedkoop maar kunnen geen airco's genoemd worden. Ze kunnen de gevoelstemperatuur echter wel doen verlagen.


Voor de slaapkamer

Een airconditioner voor de slaapkamer zorgt voor een betere slaapkwaliteit. Het is niet voor niets dat veel hotelkamers beschikken over een airco. Wanneer je 's nachts gaat slapen kun je heerlijk doorslapen zonder last te hebben van de warmte. Maar waarom zou je die luxe alleen hebben op vakantie?

Tegenwoordig is ook in Nederland een airco voor de slaapkamer in de zomer onmisbaar. Deze zorgt voor een aangenaam koele temperatuur waardoor je niet meer hoeft te liggen woelen in je bed voordat je eindelijk na uren eens in slaap valt. In de winter kun je de airco gebruiken om te verwarmen mocht het op de slaapkamer te koud zijn. Dit kan je behoorlijk wat stookkosten schelen!


Stille airco voor de slaapkamer

Als je last hebt van geluiden tijdens het slapen dan is het verstandig om te kiezen voor een stille airco i.p.v. een gewoon model. Vooral het geluid van een mobiele airco kan vies tegenvallen en ervoor zorgen dat je niet in slaap kan vallen. Een stille airco produceert een geluid van max. 50 decibel en staat dat ongeveer gelijk aan een werkende koelkast. Voor veel mensen is dat prima voor een goede nachtrust en kost zo een model niet veel meer.


Enkele tips om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden

 

 • Koop een airco met een A of A+ energielabel
 • Indien je een zonnescherm hebt, draai deze dan op tijd uit
 • Sluit de gordijnen indien de zon op de het raam staat
 • Laat zo min mogelijk warme lucht van buiten naar binnen komen
 • Zet 's nachts en in de ochtend de ramen open
 • Koop een airco die past bij de ruimte waar je het voor gaat gebruiken
 • Stel de temperatuur van een airconditioner niet te laag in
 • Laat een airco 's nachts niet onnodig draaien